• Mat och Dryck
  • Artikel

Röda siffror – hur vi alla kan rädda saftiga tomater

Vi kan alla bidra till att minska matsvinnet på jorden. Vad händer och hur vi alla kan göra skillnad.

Please accept Marketing cookies to view this content.

 

Ingredienser
3–4 portioner

  • 9 tomater, hackade 
  • 6 lökar, hackade
  • 3/4 stor gurka, skalad och hackad
  • 1–1 1/2 röd paprika, urkärnad och hackad
  • 1,7 dl vatten
  • 3 msk vinäger
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar efter smak


Gör så här
Lägg hackad tomat, lök, gurka och paprika i en blender och häll i vattnet. Mixa till en slät blandning. Tillsätt vinäger och olivolja och mixa noggrant en gång till. Krydda med salt och peppar. Avnjut din gazpacho kall.

Referenser
http://www.fao.org/docrep/014/mb060e/mb060e.pdf