- Mat och Dryck
Trygghet - Förpackningars osynliga roll
Förpackningar i kontakt med livsmedel har en viktigare roll än någonsin tidigare. Färsk mat av hög kvalitet förtjänar förpackningar av kvalitetsmaterial.
Kvalitet, omsorg och noggrannhet är viktiga faktorer när man levererar färsk mat direkt till konsumenterna, vilket gör förpackningar i kontakt med livsmedel viktigare än någonsin. Färsk mat av hög kvalitet förtjänar förpackningar av kvalitetsmaterial.
De flesta länder har bestämmelser om att förpackningar inte får kontaminera mat med farliga ämnen som kan skada människors hälsa ELLER matens känsliga organoleptiska egenskaper (främst lukt och smak).
Men att välja förpackningsmaterial till livsmedel som är känsligare än andra fordrar noggranna överväganden. Exempelvis måste mat med högt fettinnehåll som utsätts för höga temperaturer hanteras på ett sätt som minskar risken för föroreningar från förpackningsmaterialet.
Billerud rekommenderar användning av 100 % ny-fiberbaserade förpackningsmaterial till applikationer för livsmedelskontakt.